Márki-Zay a fideszes önkormányzatoknak is ad majd pénzt, ha ő lesz a miniszterelnök

Márki-Zay a fideszes önkormányzatoknak is ad majd pénzt, ha ő lesz a miniszterelnök

Márki-Zay Péter bejelentést tesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kötelezettségvállalási megállapodást írt alá szerdán a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje – adta hírül a Telex.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 10 pontba foglalva gyűjtötte össze azokat a legfontosabb lépéseket, intézkedéseket, amelyek a „magyar önkormányzatiság helyreállítását és a minőségi közszolgáltatások biztosítását szolgálhatják a választásokat követően” – írták.

A tíz pont aláírását fontos pillanatnak nevezte a magyar önkormányzatiság történetében Karácsony Gergely. Jó lenne, ha a politika újra a szolgálatról szólna a politikusok részéről, és nem az uralkodásról – mondta. Szerinte partnernek kell tekinteni az önkormányzatokat.

Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy az EU nemrég úgy döntött, „tolvajoknak nem ad támogatást”. Szerinte mintegy 40 ezer milliárd forint csak akkor fog jönni az EU-tól, ha az országnak korrupciómentes kormánya lesz. A fejlesztési pénzeket egy esetleges ellenzéki kormány pártállástól függetlenül oda fogja adni a településeknek, de a Fidesszel ellentétben nem fogják megszabni, hogy ezt a települések mire költhetik el. A fideszes polgármesterek is számíthatnak egy esetleges ellenzéki kormány támogatására, ők is fognak kapni fejlesztési támogatásokat, tette hozzá.