Márki-Zay elárulta, Bajnai Gordonnal is egyeztetett Londonban

Márki-Zay elárulta, Bajnai Gordonnal is egyeztetett Londonban

Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon Londonban. (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kormányváltásra és kormányzásra készülök, ezért számos politikussal, diplomatával, szakemberrel egyeztetek. Kifejezetten örültem, hogy londoni utazásom alatt Bajnai Gordonnal is találkozhattam, eszmét cserélhettünk, megvitathattuk az ország előtt álló legfontosabb kihívásokat – írja Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt a közösségi oldalán.

Mint hozzátette, Magyarország egykori miniszterelnöke egy válság közepén vette át az országot, teljesítményét pedig még olyan politikai ellenfelei is elismerték, mint Orbán Viktor.

Márki-Zay saját bevallása szerint egy olyan politikai kultúra megteremtésén dolgozik, ahol természetes, hogy jobb- és baloldali közéleti szereplők leülnek, és beszélnek egymással.

A találkozó ténye már csak azért is érdekes, mert a kormányközeli sajtó ezt úgy állította be, hogy titkos megbeszélés zajlott közöttük, és Márki-Zay londoni útjának legfontosabb indoka nem is az volt, hogy találkozzon az angliai magyarokkal, hanem az, hogy tárgyalhasson Bajnaival.