Márki-Zay mozgalma: Kövérnek távoznia kell a közéletből a titkosszolgálati botrány miatt

Márki-Zay mozgalma: Kövérnek távoznia kell a közéletből a titkosszolgálati botrány miatt

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalma, a Mindenki Magyarországa (MMM) elnökségi tagja, Kész Zoltán korábbi országgyűlési képviselő tette közzé a Direkt36 szombati cikke után kirobban titkosszolgálati botrány kapcsán az MMM álláspontját. E szerint Kövér Lászlót nem csak az Országgyűlés elnöki székéből, hanem úgy általában a közéletből való távozásra szólítják fel.

A Direkt36 oknyomozó portál szombaton közölt egy hangfelvételt, melyen Kövér László házelnök egy zárt tanácskozáson a titkosszolgálatok vezetői előtt nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről. Kövér László mintegy iránymutatást adva kitért arra is, hogy neki épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

Kész Zoltán, az MMM elnökségi tagja beszélt arról is, hogy kormányra kerülve ők miképpen viszonyulnának az ellenzékükhöz, valamint a titkosszolgálatokhoz. Azt írta, „soha nem fogunk egyetlen választott képviselőt sem a haza legfőbb ellenségének kikiáltani és biztosan nem gyakorolunk soha semmilyen pressziót a titkosszolgálatokra egy velük szembeni fellépésre”. Kész azt is leszögezte, hogy ők az ellenzékükre figyelni fognak, használható javaslataikat beépítik a kormányzásba és segíteni fogják őket abban, hogy elláthassák képviselői feladataikat. 

Lapunk rákérdezett Kész Zoltánnál, hogy az ő közösségi oldalán megjelent nyilatkozat tekinthető-e az MMM álláspontjának, melyre Márki-Zay Péter mozgalmának elnökségi tagja igennel felelt.

Nem sokkal a Mindenki Magyarországa Mozgalom a házelnök távozását követelő nyilatkozata előtt az ellenzéki összefogásban szereplő hat párt is közös nyilatkozatot adott ki a Kövér-botrány okán. Az ellenzéki pártok is azt követelik, hogy Kövér László „még ma” mondjon le.