Márki-Zay nem gratulált Orbánnak, a telefonszámát sem ismeri

Márki-Zay nem gratulált Orbánnak, a telefonszámát sem ismeri

Márki-Zay Péter (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV megkérdezte Márki-Zay Pétert, hogy gratulált-e Orbán Viktornak. A politikus elmondta, hogy nem, elsősorban mert nem tudja a telefonszámát, de egyébként sem érzi úgy, hogy kellene. Márki-Zay Péter hozzátette ugyanakkor: egy ekkora különbségű győzelemnél el kell ismerni, hogy nem csalásnak köszönhetően nyerte meg Orbán Viktor a választást. Léteznek ugyan csalások, de ekkora győzelemnél fölösleges ezeket boncolgatni, hogy ebben a választási rendszerben nyert-e a Fidesz.

Lázár János korábbi kijelentésére reagálva Márki-Zay Péter elmondta: nem érzi úgy, hogy politikai hulla lett volna belőle, tisztességes magyar embernek tartja magát, aki sokat tett a hazájáért, és köszönetet mondott azoknak, akik segítették a kampányát. Azt pedig nem döntötte el, hogy beül-e a parlamentbe, vagy Hódmezővásárhely polgármestere marad-e. Arról is beszélt, parlamenti szereplését az egyéni győzelemhez kötötte, illetve úgy érzi, Hódmezővásárhelyen is szükség van nagyon sok segítségre.