Márki-Zay: Orbán Viktor kommunista pártállamot épít

Márki-Zay: Orbán Viktor kommunista pártállamot épít

Képünk illusztráció! Márki-Zay Péter (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden került fel a YouTube videomegosztó portálra egy múlt heti videófelvétel, amelyen a Hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókör rendezvényét követően a HírTv riportere igyekezett sarokba szorítani Márki-Zay Pétert, és rákérdezett, a politikus beszédében milyen lágerről beszélt. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta, a Gulagra gondolt, ugyanis Orbán Viktor egy kommunista pártállamot épít.

– Természetesen fogalma sincs, hogy működik az igazi demokrácia, hogy működik a piacgazdaság és hogy működik a sajtószabadság. Ha lenne, akkor kiállna egy vitára, de az ő modellje a kommunista Szovjetunió, a kommunista Kína, a mi modellünk az Európai Unió. Azt szeretnénk, ha Orbán Viktor kiállna egy nyílt vitára, és nem mindenféle süket kifogásokat találna ki – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay ezt követően emlékeztetett, hogy a miniszterelnök a vita kapcsán azt üzente, beosztottakkal nem vitatkozik. Majd hozzátette, ezek szerint neki Putyinnal kellene vitázni, illetve – Orbánt idézve – hozzátette: jó lenne, ha a kormányfő nem bújna Putyin szoknyája mögé. Még ha Putyin utasításait is követi, ki kell állnia az ország elé, mert a magyar nép felé Orbán Viktor a felelős.

A riporter kérdésére, hogy ezek szerint Magyarországról beszélt, amikor lágert említette, Márki-Zay elmondta, nem, Orbán Viktor működési modelljéről beszéldt, amely a kommunista Szovjetuniót idézi. Ha nem így lenne, akkor nem a harminc évvel ezelőtti árszabályozáshoz térne vissza. Az inflációt ugyanis nem a csirke far-hát árbefagyasztásával lehet letörni, hanem a fölösleges pénzkiáramlás megakadályozásával.

– Nem várom el, hogy értse a gazdaság működését, de vannak olyan szakemberek, akár Matolcsy György, aki ezt már fél évvel ezelőtt elég népszerűen elmagyarázta neki. Ha rá hallgatott volna, akkor most nem lenne 8-10 százalékos infláció, a nyugdíjak értéke nem lenne folyamatosan csökkenő, a béremelkedés nem maradna el az árak emelkedése mögött, és nem kéne hatósági árassá tenni a csirke far-hátat – tette hozzá.

A riporter felvetésére, miszerint bizonyos termékek áfáját csökkentették, elmondta, ezek piackonform intézkedések, a hatósági ár bevezetése – anélkül, hogy bármiféle ellentételezést adnának a kereskedőknek – viszont nem az, hanem valamiféle kommunista trükk. Hozzátette, hogy Orbán Viktor leváltása után olyan országot fognak építeni, ahol európai, demokratikus eszközökkel teszik rendbe a gazdaságot, az országot, amelyet Orbán Viktor katasztrófába vezetett.

Az LMBTQ szervezetek iskolai megjelenésére vonatkozó kérdésre Márki-Zay elmondta, az ő álláspontja szerint az iskolában csak a gyerekeknek és a tanároknak van helye. Ennek kapcsán kiemelte, a kormányváltást követően azon lesznek, hogy a pedagógusok munkáját tisztességes bérrel ismerjék el.

A gyerek szexuális felvilágosításával kapcsolatos kérdésre válaszolva kifejtette, a gyerekkel kapcsolatos kérdésekben a szülőnek kizárólagos joga van dönteni, abba senkinek nincs beleszólási joga. Arról is beszélt, hogy a gyermekvédelminek nevezett népszavazásban feltett kérdés a melegeket diszkriminálja. – Mi ezzel szemben egy Kaleta-törvényt támogatnánk, amely a fideszes aberráltaktól is megvédi a gyerekeket. Illetve azoktól a plakátoktól, amelyek ellepték az országot, és amelyeken olyan szó szerepel, amit a gyerekeknek soha nem kellene olvasni. El kell takarítani a közéletből az olyan beteg gondolkodású embereket, akik ilyet csinálnak – szögezte le.

A videót ITT tekintheti meg: