Márki-Zay Péter: A Fidesznek a guruló rubelek fontosak

Márki-Zay Péter: A Fidesznek a guruló rubelek fontosak

Márki-Zay Péter az ellenzéki vereség után 2022. április 3-án (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesznek a guruló rubelek fontosabbak, így következhetett be, hogy az európai piaci árnál is drágábban vesszük az orosz gázt – erről írt közösségi oldalán Márki-Zay Péter a vágyott energiafüggetlenség kapcsán.

Az ellenzéki politikus szerint az elmúlt 12 év alatt a kormány teljesen kiszolgáltatta Magyarországot az orosz energiaszektornak, és Orbán Viktorék egyik legnagyobb bűne, hogy ebben az orosz függőségben tartják továbbra is hazánkat. Egy valódi nemzeti kormány ennyi kétharmad után megtehette volna, hogy leválasztja Magyarországot az egyirányú energiafüggőségről és olyan energetikai- és külpolitikát folytat, amely biztosítja a folyamatos energiaellátást több forrásból és a legkedvezőbb áron. Azonban – folytatta – a Fidesznek a guruló rubelek fontosabbak, így következhetett be, hogy az európai piaci árnál is drágábban vesszük az orosz gázt.

Márki-Zay Péter szerint Putyinék tudják, hogy Magyarország ki van téve az orosz energiának és nyersanyagnak, ezért az árat magasan tartják és a magyarországi bevételekből finanszírozzák többek között a törvénytelen háborújukat. A magyar érdek azonban az, hogy az ország több lábon álljon az energiapolitika terén és ne egy hatalomnak legyen csak kitéve. – El kell indulnunk továbbá azon az úton, amely az alternatív zöldenergiát részesíti előnyben a fosszilis energiahordozókkal szemben – fűzte hozzá.

Címkék: Márki-Zay Péter