Márki-Zay Péter bejelentette, hogy Hódmezővásárhelyen nem lesz tűzijáték

Márki-Zay Péter bejelentette, hogy Hódmezővásárhelyen nem lesz tűzijáték

Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi Trianon-megemlékezésen 2018. június 4-én (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint lapunk is megírta, bár korábban még amellett érvelt Márki-Zay Péter, hogy meg kell tartani a tűzijátékot Hódmezővásárhelyen augusztus 20-án,  a negatív visszajelzések hatására úgy döntött, szavazásra bocsátja a kérdést, mondván: legyen ebben is a hatalom a népé.

Nos, megszületett a döntés: a nép (vagy legalábbis annak véleményt nyilvánító része) nem akart tűzijátékot, így a polgármester lefújta azt, áll újabb Facebook-posztjában.

Mint írja, az ingyenes városi újságban elhelyezett lapon dönthettek a lakosok. 509 szavazat érkezett: 460-an nemmel, 41-en igennel voksoltak, 8 szavazat érvénytelen volt.

A tűzijáték törlésével felszabadult másfél millió forintot egyebek mellett a szociálisan rászorulók megsegítésére fordítjuk. A tűzijáték lebonyolítására beszerzési eljárással választotta ki a város a beszállítót, aki már megkezdte az előkészületeket a munkára. Mivel KATA-s vállalkozóról van szó, így az ő megsegítésére gyűjtést szerveznek Vásárhelyen.

Az utóbbi napokban több település is lemondta az augusztus 20-i tűzijátékot az ország egyre rosszabb gazdasági helyzetére hivatkozva. Természetesen ezek főként (de nem kizárólag) ellenzéki vezetésű települések. A központi budapesti tűzijátékot azonban meg fogják tartani.