Márki-Zay Péter: csak a Fidesz telepített migránsokat Magyarországra

Márki-Zay Péter: csak a Fidesz telepített migránsokat Magyarországra

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a röszkei határkerítésnél 2021. november 18-án. (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök kora délután Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és Lengyel Róbert siófoki polgármester, egykori rendőr a röszkei határkerítésnél tartott közös sajtótájékoztatót, arról beszélve: csak a Fidesz telepít be migránsokat, és Orbán Viktor megvalósította, sőt túl is teljesítette a Soros-tervet.

Márki-Zay arról beszélt: a határkerítésre szükség van, így az egy kormányváltás esetén is meg fog maradni, viszont megszűnik a gyűlöletkampány és a gazdasági migránsok, valamint bűnözők szervezett betelepítése. Amennyiben hatalomra kerülnek, az új kormány együtt fog működni a Frontex-szel is az uniós határvédelmi rendőrséggel, és Magyarország kiadja azokat a bűnözőket, akik a letelepedési kötvénnyel vagy más módon jutottak be legálisan Magyarországra az Orbán-kormány alatt. 

– A mostani kormány még 2020-ban is telepített be gazdasági migránsokat Magyarországra a munkaerőhiányra hivatkozva – fogalmazta meg Márki-Zay –, miközben a Covid-járvány lehetőséget adott volna arra, hogy nyugatra vándorolt magyarokkal pótoljuk a hiányzó munkaerőt. Magyarokat csak magyarokkal lehet pótolni, szögezte meg.

A sajtótájékoztatón részt vett Lengyel Róbert siófoki polgármester is, akit az ellenzék rendészeti és belügyi témafelelőseként mutattak be. Az egykori rendőr elmondta: a határkerítés fontos eleme a migráció megállításának, de önmagában nem elég. Mivel megszűnt a határőrség, a védelmi feladat az erősen létszámhiányos rendőrségre hárul – amennyiben a következő kormány nem fordít jelentős anyagi forrásokat a rendőrségi állomány bérrendezésére, nem lesz, aki megvédje a határt.