Márki-Zay Péter felajánlott ötmillió forintot, ha bizonyítanak öt dolgot, amit a propaganda terjeszt róla

Márki-Zay Péter felajánlott ötmillió forintot, ha bizonyítanak öt dolgot, amit a propaganda terjeszt róla

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötmillió forintot ajánlok azoknak, akik ezt az öt róla terjesztett hazugságot be tudják bizonyítani – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje kedd este az ATV-ben

Azaz 1-1 millió forintot ad, aki bebizonyítja, hogy tényleg azt mondta, hogy eltörölné a rezsicsökkentést, beengedné a migránsokat, fizetőssé tenné az egészségügyet, Indiába küldené szemműtétre a magyarokat, sürgősségi osztályokat, szülészeteket zárna be. Hozzátette, biztosan nem hozhatnak ezekre bizonyítékot, hiszen ilyeneket sosem mondott.

Ha bárkit megbántottam, elnézést kérek, természetesen semmilyen rosszindulat nem volt bennem, továbbra is a legnagyobb szeretettel vagyok mindenféle színű, vallású és fogyatékkal élő embertásaink felé – mondta azzal kapcsolatban, hogy vasárnap esti Facebook-élőjében negatív összefüggésben használta a fogyatékos szót. Hangsúlyozta, hogy nyelvbotlás volt és azonnal korrigálta már adásban is. Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos azért nem szerencsés szó, mert a fogyatékosokat szeretjük, a fideszes hazug propagandistákra viszont rendkívüli módon neheztelek –, tehát nyilvánvalóan az ő szellemi képességük valószínűleg nincs, nem azt mondom, hogy tökéletes, de semmiképpen nem a szellemi képességükkel van baj. A végtelen aljas gonoszság, ez jellemzi ezt a tolvajtársaságot” – ezt mondta vasárnap a fideszes propagandistákra. Utána több, fogyatékkal élőket képviselő szervezet is közleményt adott ki.

Elmondta a német nagykövetségen nagykövetekkel ebédelt, ahol az ellenzék terveiről kérdezték, hogy mitől lesz jobb az ország, hogy alakul a kampány, illetve arról, mit gondolnak Orbán februárra tervezett moszkvai látogatásáról és az ukrán helyzetről.

Hisz-e a választási győzelemben? – tette fel a kérdést búcsúzóul Rónai Egon műsorvezető. „Abszolút hiszek benne. Én már háromszor megéltem a csodát, nem a közvélemény-kutatást kell megnyerni, akkor sosem lettem volna se polgármester, se miniszterelnök-jelölt” – válaszolta. „Ha összefogunk, ha beszélünk azokkal az emberekkel, akiket csak a kormánypropaganda hazugságai érnek el” – tette hozzá.