Márki-Zay Péter: Nem kértem Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon

Márki-Zay Péter: Nem kértem Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy ne kampányoljon – ezt állítja Márki-Zay Péter. Pedig a Demokratikus Koalíció elnöke néhány órája még erről írt a Facebookon.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán szombaton délelőtt közölte: „azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni”. Azt már korábban egyértelművé tette, hogy Márki-Zay Péter a közös jelölt, ő a kapitány.

Márki-Zay Péter ugyanakkor máshogy emlékszik. Az ATV Híradójának kérdésére azt mondta, hogy hetekkel ezelőtt valóban beszéltek Gyurcsány Ferenccel, ahol azt javasolta, hogy ne a pártok vigyék ezt a kampányt. – Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát – fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferencnek a személyes közreműködése is erre vonatkozik.

Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy szerinte „nem lenne hatékony”, ha Gyurcsány Ferenc személyesen kampányolna egy ellenzéki jelölt mellett, ugyanakkor nem fogják megtiltani sem neki, sem másnak, hogy így tegyen.