Márki-Zay Péter: Így terem a vizsga, diploma, nyelvvizsga és doktorátus a Fidesz kegyeltjeinek

Márki-Zay Péter: Így terem a vizsga, diploma, nyelvvizsga és doktorátus a Fidesz kegyeltjeinek

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma kirobbant az elmúlt évek egyik legsúlyosabb egyetemi botránya. Éppen akkor, amikor a vizsgaidőszakban diákok tízezrei készülnek tisztességgel egyetemi és főiskolai vizsgáikra – így reagált Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Völner-ügy friss fejleményeire.

Mint Facebook-oldalán írta, a „szálak most is a hatalom legfelsőbb köreihez, ezúttal Orbán Viktor propagandaminiszteréhez vezetnek, a bizonyítékot pedig az igazságügyi államtitkár korrupciós ügyének nyomozati anyagai jelentik. Ezekből a papírokból kaphatunk betekintést abba, miként is zajlanak az egyetemi vizsgák a Fidesz-kiváltságosok szűk világában.”

„Egyetemi vizsgáikhoz nekik nem könyvekre, jegyzetekre, különórákra és rengeteg tanulásra van szükség, nekik elég egy telefon. Nem ahhoz, hogy készületlenül is megkapják az elégségest vagy a megérdemeltnél jobb jegyet. Nekik oda sem kell menniük! El sem kell fáradjanak a vizsgára, az oktató tudni fogja a dolgát és megteszi, amire a hatalom utasítja. Így terem a vizsga, diploma, nyelvvizsga és doktorátus a Fidesz kegyeltjeinek” – írta.

Hozzátette: „a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György magának Völner Pálnak és Rogán Antal kabinetfőnökének is segített, hogy levizsgázzanak a Pécsi Tudományegyetem jogi(!) karán. Ez a történet is a kormány és a hatalom legfelsőbb köreit érinti, ahol a végrehajtó-maffia összefonódik a kormányzati maffiával. Mert Magyarország történelmének legkorruptabb kormánya nem csak az államigazgatást és a gazdaság jelentős részét szállta meg, de mára megmérgezték az egyetemi világot is.”