Márki-Zay: Felkészültünk, hogy vezetőszáron vihetnek majd el ellenzéki politikusokat

Márki-Zay: Felkészültünk, hogy vezetőszáron vihetnek majd el ellenzéki politikusokat

Márki-Zay Péter győzelmi beszéde 2021. október 17-én az ellenzéki előválasztás után (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz kísérletet fog tenni arra, hogy visszalépésre bírjon ellenzéki jelölteket – erről beszélt a politikus a Szeretlek Magyarországnak adott interjújában. – Lélekben arra is fel vagyunk készülve, hogy vezetőszáron visznek majd el ellenzéki politikusokat, már a jelöltállítás lezárulta után – mondta. A kérdésre, hogy ilyen helyzetbe például a DK szombathelyi politikusa, Czeglédy Csaba kerülhet-e, igennel felelt, „éppenséggel ő is lehet célpontja egy ilyen támadásnak”. – De elég megnézni, hogy a Fidesz eddig mindig csinált valami nagyon látványos letartóztatást a választások előtt. Most is számítunk arra, hogy hasonló eszközökkel fognak operálni – mondta.

A kérdésre, hogy az előválasztás óta eltelt három hónapból lenne-e bármi, amit másképp csinálna, úgy felelt: jó eséllyel igen. – Talán a pártokkal való egyezkedésben hamarabb is lehetett volna eredményt elérni, de nem érzékeltem, hogy számukra mennyire fontos kérdés például a listás helyek elosztása – jelezte,

A politikus arról is beszélt, el kell jutniuk a lehető legtöbb településre, amihez rengeteg aktivistára van szükség. – Szerencsére jól állunk: 17 ezer ember már jelentkezett szavazatszámlálónak a szükséges 22 ezerből, az ő jelentős részük pedig a kampányban is hajlandó legalább heti egy napot rászánni, hogy szórólapozzon, plakátozzon, beszélgessen – vélte.

Márki-Zayt a Kétfarkú Kutya Párthoz fűződő viszonyáról is kérdezték, ő pedig azt mondta, soha nem kampányolt ellenük. – Én az egyszerű matematika alapján szerettem volna, ha az ellenzék részét képezik, mivel az ő szavazóikon is múlhat, hogy Orbán Viktornak fogják-e hívni a miniszterelnököt április 3-a után, vagy Márki-Zay Péternek. Nincs harmadik lehetőség – mondta.

A felvetésre, hogy mennyire lesz ideje a hódmezővásárhelyi központú választókerületben egyéni képviselőjelöltként is elinduló politikusnak a helyi kampányra, miközben már most több mint egy tucat ottani polgármester felszólalt ellene, úgy felelt: a Fidesz által megfélemlített polgármesterekről van szó. – Természetesen hozzájuk is el fogok látogatni a következő időszakban. Heti egy napot szánok a helyi kampányra, hármat az országosra, a maradék időben pedig a polgármesteri feladataimat látom el – fejtette ki.

Márki-Zay Péterrel a napokban a Magyar Hang is készített interjút, ez itt olvasható.