Márki-Zay Péter mellett kampányol Jeszenszky Géza

Márki-Zay Péter mellett kampányol Jeszenszky Géza

Jeszenszky Géza (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Pár éve ismertem meg Márki-Zay Pétert, és a legjobb benyomásokat szereztem jelleméről, hazafiságáról, világnézetéről, sőt világpolitikai ismereteiről is” – idézi a Mindenki Magyarországa Mozgalom Facebook-bejegyzésében Jeszenszky Géza történészt, volt külügyminisztert.

Eszerint Jeszenszky úgy gondolja, hogy Márki-Zay Hódmezővásárhelyen bebizonyította politikusi képességeit.

– Nagy szüksége van reá nemcsak városának, de az egész országnak, hogy le tudjuk váltani a jelenlegi korrupt és pazarló vezetőket, hogy helyre tudjuk állítani Magyarországon a demokráciát, és hogy hazánk visszatérjen a Szent István királyunk által kijelölt és Antall József által folytatott európai útra – fogalmazott a néhai Antall József közeli munkatársa.

Mint írja, reméli, hogy Márki-Zay és az ő mozgalma, Pálinkás József Új Világ Néppártjával szövetkezve, sok választót ráébreszt arra, hogy „sorsunkat csak a tisztakezű, kizárólag az ország javát szolgáló személyekre szabad bízni a jelenlegi, veszélyekkel terhes időkben.

– Márki-Zay ilyen személy, kérem, hogy támogassák őt szavazatukkal az előválasztásokon, majd pedig az országos választásokon – zárja mondandóját az egykori külügyminiszter.

Mint ismert, az alábbi indulókat vették nyilvántartásba az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeként:

  • Dobrev Klára, a DK EP-képviselője
  • Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
  • Jakab Péter Jobbik-elnök
  • Karácsony Gergely főpolgármester (az MSZP-P, illetve LMP jelöltje)
  • Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere (Mindenki Magyarországa Mozgalom)
  • Pálinkás József volt miniszter, egykori MTA-elnök (Új Világ Néppárt)
  • Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke

A nyilvántartásba vett miniszterelnök-jelöltek ugyanakkor még nem indulhatnak automatikusan az előválasztáson, ehhez még húszezer aláírást össze kell gyűjtenük. Az ajánlások gyűjtése 2021. augusztus 23. és 2021. szeptember 6. között zajlik.