Márki-Zay Péter: Mi Európát fogjuk elhozni ide, Magyarországra

Márki-Zay Péter: Mi Európát fogjuk elhozni ide, Magyarországra

Márki-Zay Péter (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje – ahogy beharangozta három óra tájt – pénteken délután négy órakor utolsó rendkívüli beszéddel jelentkezett Facebook-profilján.

Itt állunk a győzelem kapujában – mondta. – Négy évig nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy legyőzhessük Magyarország történelmének legkorruptabb kormányát. Megteremtettük az összefogást, hat párt és a civilek, jobboldaliak és baloldaliak. Nem azt néztük, hogy mi az ami elválaszt bennünket, hanem hogy mi az, ami összeköt. Van közös lista, közös program.A videoösszeállításban Dávid és Góliát példáját említette a politikus. A Fidesz saját érdekei szerint átszabta a választókerületek határait, új, a Fidesz érdekeihez igazított választási törvényt hozott létre. Szerinte fizetett trollok serege, propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások és média, reklámfelületek, valamint a választási csalások tömkelege segíti őket.

– De ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmét Dávid nyerte. Most, 12 év után, 12 év agymosás után is valódi esélyünk van a leváltani Orbán Viktort és rendszerét – tette hozzá.

Majd feltette a kérdést: Orbán valóban Góliát, vagy olyan valaki, aki szorongásában egy székre állt? A király meztelen. Orbán titokban járja az országot kis székével, nem mer Önök elé állni, nem mer nyílt vitára kiállni velem. 12 éves politikája megbukott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól.

Emlékeztetett, hogy márciusban százezer ember gyűlt össze a Duna-parton, hogy hitet tegyen egy szabad Magyarország mellett, illetve hogy 27 ezer ember jelentkezett szavazatszámlálónak. Beszélt arról, hogy soha ennyi szív, soha ennyi támogatás, soha ilyen lelkesedés nem állt még egyetlen választási szövetség mögött.

– Dávid hitével győzte le Góliátot. Én hiszek a győzelemben, erőt ad nekem a sok ezer ember, akivel találkozom az országjárás során – hangsúlyozta.

A fiatalokhoz szólva arról beszélt, hogy látja a szemükben, tudják, ez a választás róluk szól. „Nem kell elhagyni az országot, hogy Európában éljenek, mert mi Európát fogjuk elhozni ide, Magyarországra.”

– Itt állunk a győzelem kapujában. Mi elvégeztük a feladatunkat, de az utolsó lépést Önöknek kell megtenniük. Kérem, vasárnap menjenek el, szavazzanak a változásra, szavazzanak a békére, szavazzanak Európára! Ne feledjék, abból a mély gödörből, ahová Orbán Viktor taszította az országot, a kijárata nem jobbra vagy balra van, hanem csakis felfelé – zárta beszédét Márki-Zay Péter.