Márki-Zay Péter nem ül be a parlamentbe

Márki-Zay Péter nem ül be a parlamentbe

Márki-Zay Péter (Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy nem veszi át képviselői mandátumát, és nem ül be a parlamentbe, helyette inkább Hódmezővásárhelyre koncentrál polgármesterként.

A posztban kifejti, hogy „a választás eredménye akkor sem [lett volna] legitim, ha mi győzünk – és nem elsősorban a választási csalások, a házhoz vitt levélszavazatok, a törvényesített voksturizmus és az állásuk elvesztésével fenyegetett vagy megvásárolt vidéki választók miatt. A választók jelentős részét ugyanis teljesen félretájékoztatta az egyoldalú, hazug propagandagépezet. Védtelenek voltak a Fidesz hazugságaival szemben, tényleg elhitték, hogy a sorkatonaságba szerelmes, még a kórházakba is katonákat küldő Orbán a béke garanciája, az ellenzék pedig ki sem képzett fiatalokat küldene meghalni Ukrajnába.”

„Ma már a Fidesz propagandagépezete a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba… – folytatja bejegyzését Márki-Zay Péter. – Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre.”

A bejegyzést azzal zárja, hogy nem fogja magára hagyni az ellenzéki szavazókat, illetve az ellenzéki kampányban, illetve a szavazatszámlálásban részt vette emberek tömegeit, mert „tiszta lelkiismerettel megtettünk mindent egy becsületes, tisztességes országért, most sem szabad feladnunk ezt a történelmi küzdelmet. Tartsunk ki egymás mellett, nyújtsunk vigaszt a csüggedőknek, álljunk ki az üldözöttekért. Isten óvja Magyarországot!” – zárja sorait Márki-Zay Péter.