Márki-Zay Péter szerint a Fidesz érdeke, hogy Gattyán György induljon a választáson

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz érdeke, hogy Gattyán György induljon a választáson

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánvaló, hogy a szavazatok megosztása a Fidesz érdeke – így reagált Márki-Zay Péter arra, hogy Gattyán György nem zárta ki indulását a jövő tavaszi országgyűlési választáson. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy aki az előválasztás után jelentkezik, az óhatatlanul az ellenzéki szavazók megosztására törekszik.

Gattyán György a napokban jelentette be új üzleti vállalkozását, a Friderikusz Sándornak adott interjúja előzeteséből azonban úgy tűnik, hogy politikai szerepvállalást tervez. Ott ugyanis arról beszél, hogy a felmérésük szerint az emberek úgy gondolkoznak, hogy „mindegy, hogy ki, csak ne a két múlt közül kelljen választani”. Vagyis papírforma szerint nyerni is lehet. Amikor a műsorvezető felveti, hogy ehhez mozgalmának párttá kell alakulnia, az üzletember annyit mond, hogy van rá pár hónapjuk, hogy ezt megoldják.

A felnőtt tartalmakat kínáló internetes vállalkozásaiból és streamingszolgáltatásokból meggazdagodott üzletembernek 300 milliárdra becsült a vagyona, ezzel ő az egyik leggazdagabb és legtöbbet adományozó magyar.

A csatorna kereste Gattyán Györgyöt is, de ő csak azután nyilatkozik, hogy csütörtökön megjelenik a Friderikusz Sándor által készített interjú.