Márki-Zay Péter vitára hívja Kocsis Mátét

Márki-Zay Péter vitára hívja Kocsis Mátét

Márki-Zay Péter (Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot nem tárt fel a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalomról (MMM) készült titkosszolgálati jelentés – így vélekedett az ellenzéki politikus.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a titkosszolgálatok az Országgyűlés múlt csütörtöki ülésén mutatták be első jelentésüket az Egyesült Államokból a mozgalomhoz érkezett összegekről. A fideszes Kocsis Máté már napokkal ezelőtt kezdeményezte, hogy oldják fel ennek titkosítását, ez szerdán meg is történt.

A 17 oldalas dokumentum szerint az amerikai Action for Democracy nevű szervezet – ahogyan arról már Márki-Zay Péterék is beszámoltak – összesen több mint 1,8 milliárd forintot adott az MMM-nek. A jelentés szerint „nemzetbiztonsági szempontú elemző-értékelő vizsgálat” szükséges annak kiderítésére, hogy az amerikai szervezetnek honnan volt ez a pénz. 

Az is kiderül, hogy ebből a pénzből az MMM 1,4 milliárdot adott tovább a Szigetvári Viktor-féle DatAdatnak. Ami újdonság, hogy a jelentés szerint az Action for Democracy 2022. márciusában 4 tranzakcióval összesen több mint 1 milliárd forintot küldött az Oraculum 2020 Kft.-nek is. Ez a cég szintén kapcsolatban állt a DatAdattal, az információk szerint ugyanis több mint 320 millió forintot juttatott el nekik ebből a pénzből.

Márki-Zay Péter néhány órval később közölte, hogy a téma kapcsán vitára hívja Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy a további kérdésekről élő adásban, a széles nyilvánosság előtt, az adófizetők pénzéből fenntartott köztévében vitázzanak.