Márki-Zay szerint van esélye az ellenzéknek

Márki-Zay szerint van esélye az ellenzéknek

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A világon a magyarokat sújtotta leginkább a koronavírus-járvány, mert nálunk követelt a legtöbb halálos áldozatot lakosságarányosan” - ezzel kezdte újévi beszédét Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Mint elmondta, a járvány gazdasági nehézségeket is okozott a vállalkozások és a munkavállalók számára. Ennek ellenére Magyarországon kifejezetten rövid ideig kapnak támogatást az állásukat elvesztők.

Kitért továbbá arra is, hogy a Fidesz tavaly is megtalálta azokat a témákat, amelyekkel gyűlöltet kelthetet. Véleménye szerint ilyen volt a Brüsszel genderfenyegetéséről szóló kampány és az általa melegellenes kampánynak nevezett, az egynemű párokat érintő szabályozásváltozás is. Közvetlenül a genderlobbi kifejezés megemlítése után megjegyezte: „Nyilván Szájerre gondoltak”. 

Kitért továbbá a Völner-ügyre és arra is, hogy a Pegazust a tisztességes államolgárok ellen vetették be. A jelenlegi kormányt több alkalommal is Magyarország történetének legkorruptabb kormányának nevezte.

Reagált arra a vádra is, mely szerint eltörölné a rezsicsökkentést. Mint megjegyezte, ez nem igaz, erre Hódmezővásárhely a példa, ahol állítása szerint az Európai Unió erre a célra szánt forrásaiból valósította meg a rezsicsökkentést, nem pedig az adófizetők pénzéből. A 13. havi nyugdíj eltörlésének szándékát is hazugságnak nevezte.

Az év pozitívumai között az előválasztást, az ellenzék nyílt véleményütköztetését és kompromisszumait említette.

Az ellenzék esélyeiről szólva elmondta: bízni kell a sikerben. Erre szerinte egyebek mellett az adhat alapot, hogy jelenleg „ példátlan osztogatás” zajlik, ami arra utal, hogy „a Fidesz ennyire fél”. „Soha ilyen jól nem álltunk” - jelentette ki. „A szemüknek higgyenek, ne a Fidesznek!” - tette hozzá.

A támogatóitól azt kérte, hogy kövessék az ellenzéki sajtót és kommenteljenek, ne hagyják, hogy a Fidesz trolljainak véleménye érvényesüljön a közösségi médiában.

 

Címkék: Márki-Zay Péter