Márki-Zay: Tégla-e, aki szóbaáll egy fideszessel?

Márki-Zay: Tégla-e, aki szóbaáll egy fideszessel?

Márki-Zay Péter és Lázár János (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszautasítja Márki-Zay Péter, hogy „a hatalom ügynöke” lenne, amiért leült tárgyalni Lázár Jánossal és elfogadta a köztévé meghívását a választási vereség után.

– Tégla-e, aki szóbaáll egy fideszessel? – tette fel a kérdést közösségi oldalán Márki-Zay Péter, az összellenzék volt miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Mint írta, a választási vereség óta „visszatérő lejáratási kísérlet, vádaskodás” a volt szövetségesei részéről, hogy elfogadta a meghívást a köztévébe és szóba állt Lázár Jánossal, „ezért csakis a hatalom ügynöke lehetek”. A politikus szerint ezen embereknek igen rövid az emlékezetük, ezért szeretni felfrissíteni.

– Évekig követeltük, hogy engedjenek be ellenzéki politikusokat élő műsorokba a köztévébe, majd amikor ezt megtették, hogyan is mondhattam volna erre nemet? Négy évig dörömböltünk egy ajtón, majd amikor egyszer kinyitják, mondjunk önként nemet? Normális? – kérdezte. 

Felidézte azt is: polgármesterként évekig követelte, hogy „Lázár János segítsen Hódmezővásárhelynek és az általuk elakasztott projekteket indítsák újra, tegyék lehetővé a Modern Városok Program előrehaladását”. – Amikor ezt győzelme után Lázár felajánlotta, hogyan is mondhattam volna erre nemet? – tette fel a kérdést a politikus.

Szerinte Lánczi Tamás azért hívta meg a köztelevízió műsorába, hogy „szidja az ellenzéket”, amit nem tett, Lázár János pedig azért, mert szerinte most pozitív kampánnyal próbálja visszahódítani Hódmezővásárhelyet, „miután ellenségeskedéssel nem sikerült”. Ám szerinte ez mit sem változtat azon, hogy „ezen meghívásokra úriember és polgármester nem mondhat nemet”. – Arra pedig, hogy kit támogatott a Fidesz az előválasztás második fordulójában, és ki mennyire igyekezett leváltani hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát, még visszatérek... – zárta a bejegyzését.

Márki-Zay Péter valóban kapott nyilvános kritikákat az ellenzék soraiból azért, mert találkozott és közös sajtótájékoztatót tartott Lázár Jánossal. – Ezt most tényleg nem értem. MZP még mindig hordja a korrupcióellenes kék szalagot, és így kidekorálva köt „fegyverszünetet” azzal a Lázár Jánossal, akit Hadházy Ákos, MZP szövetségese a korrupcióellenes harcban, így emlegetett: „Lázár János ma ráteszi a kezét a mezőhegyesi ménesbirtokra” –  írta közösségi média oldalán az esemény után Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. 

Nem ő volt az egyetlen DK-s, aki kritizálta Márki-Zay Pétert a találkozó miatt. Bár nem úgy fogalmazott, hogy Márki-Zay a hatalom ügynöke lenne, Facebook-bejegyzésében Molnár Csaba EP-képviselő, ügyvezető alelnök azt írta: „Márki-Zay és Lázár fegyverszünetet kötött. MZP együttműködik a NER-rel és »mindenki annyit ér, amennyije van« Jánossal. Oké ez?”.