Márki-Zay valószínűleg nem fog beülni a parlamentbe

Márki-Zay valószínűleg nem fog beülni a parlamentbe

Márki-Zay Péter (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni” – mondta Márki-Zay Péter a Telexnek a személyes sorsáról. A kérdésre, hogy akkor tehát nem ül be a parlamentbe, azt mondta: „A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról.” Vagyis aligha lesz képviselő.

Márki-Zay a helyi és az országos vereségét egyelőre nem kívánta hosszabban kommentálni, most úgy látja: nem működött az összefogás modellje.

„A számok azt mutatják, hogy a régi Jobbikot nem sikerült megszólítani” – mondta Márki-Zay, aki szerint a 2018-as milliós Jobbik-táborból 300 ezren biztosan a Mi Hazánkra szavaztak, és szerinte a Fidesz is elvitt abból a szavazóbázisból. „Ezek a volt Jobbik-szavazók az összefogást és Gyurcsány Ferencet nem tudták bevenni.” Részletesebb elemzést és értékelést azonban csak későbbre ígért Márki-Zay Péter.

A választási eredmények megjelenését követően Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter is Márki-Zay Péter felelősségére utalt.