Márki-Zayék szerint sok mindenre választ kaptunk a Dobrev-árnyékkormánnyal

Márki-Zayék szerint sok mindenre választ kaptunk a Dobrev-árnyékkormánnyal

Márki-Zay Péter és Dobrev Klára (Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook, Mohai Balázs / MTI)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mindenki Magyarországa Mozgalom szerint a hétfőn napon bemutatott Dobrev-árnyékkormánnyal sok mindenre választ kaptunk. A Márki-Zay Péter vezette mozgalom közleményében kiemelte, az árnyékkormány névsora mellőzte a civileket és a szakembereket, így azt mindössze egy DK-s pártkáderekből álló csapat alkotja. „A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem Orbán Viktor árnyékában kíván dolgozni, éppen ezért mi ki fogunk állni a fényre a tiszták koalíciójával. Ezt a koalíciót olyanok fogják alkotni, akik a rendszer megbuktatásáért dolgoznak, akik hisznek egy új politikai kultúrában, ahol a hatalom nem egy szűk elit kezében összpontosul, ahol a pozíciókat nem lojalitás alapján osztják, ahol a korrupció üldözendő jobb- és baloldaltól függetlenül és ahol a szakértelem és a rátermettség lesz a meghatározó” – írták.

Márki-Zay Péter saját Facebook-oldalán azt fejtegette, hogy kinek jó ez az árnyékkormány. Szerinte a DK az ellenzékiséget szeretné kisajátítani, és a kérdés az, hogy ezt a Fidesz leváltása vagy hatalmon tartása érdekében teszi. Három kérdést kell megválaszolni ehhez, és amennyiben a válasz akár csak egyetlen kérdésre is nem, akkor a DK árnyékkormánya az ellenzék megosztásával a centrális erőteret építi újra és a Fideszt tartja hatalmon. A kérdései pedig a következők: Alkalmas-e egyedül a baloldal, a jobboldali és centrista ellenzékiek nélkül a Fidesz leváltására? Alkalmas-e egyetlen párt önmagában a Fidesz leváltására? Alkalmas-e egy politikai kormány egy szakértői kormánnyal szemben az ország problémáinak megoldására?