Márki-Zay: az Új Világ Néppárt frakciója lehet a szellemi otthon

Márki-Zay: az Új Világ Néppárt frakciója lehet a szellemi otthon

Márki-Zay Péter családja és támogatói körében a hódmezővásárhelyi polgármester-választás megnyerésekor (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztáson győztes miniszterelnök-jelölt a Népszavának azt nyilatkozta, hogy továbbra sem tervezik párttá alakítani a Mindenki Magyarországa Mozgalmat. A mozgalom esetleges „szellemi otthonaként” a Pálinkás József alapította Új Világ Néppártot (ÚVNP) jelölte meg.

Felvetette, hogy a következő parlamentben lehet külön frakcója az ÚVNP és a többi párton kívüli civilekből alakuló tömörülésnek. Arról, hogy hány befutó helyet szeretne ennek a frakciónak, így nyilatkozott: „Nem konkrét számmal készülök az egyeztetésekre. Azt szeretném elérni, hogy a különböző társadalmi csoportok arányosan és egyformán legyenek képviselve a magyar parlamentben. Például ezért tettem az a miniszterelnök-jelöltek többsége által elfogadott javaslatot is, hogy három roma politikusnak is adjunk helyet a közös lista első harminc helyében.”

Október 23-án, a közös ellenzéki demonstráción Márki-Zay szerint együttesen állnak fel majd a színpadra – bár kérdésre válaszolva elmondta, hogy arról még nem beszéltek minden ellenzéki párt vezetőjével, hogy valóban az összes vezető feláll-e majd Márki-Zay mellé a színpadra.