Másfél perces beszéd Panamában: Hende Csaba rágalomhadjáratot emleget

Másfél perces beszéd Panamában: Hende Csaba rágalomhadjáratot emleget

Hende Csaba (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár egy hetet töltött Panamában, csak egy egy másfél perces beszédet tartott egy tanácskozáson Hende Csaba, akinek az útját közpénzen fizették – számolt be róla az Úgytudjuk. A volt honvédelmi miniszter a Parlamentary Intelligence-Security Forum tanácskozáson vett részt, a Steering Committee tagjaként a budapesti, őszi tanácskozást készíti elő.

Az Úgytudjuk szerint Hende napokkal azelőtt kiutazott, hogy a küldöttség becsekkolhatott volna a hotelbe, az élő közvetítés húsz órás videójában pedig csak másfél perc látszott, amikor felszólalt. A lap hozzátette, voltak, akik csak online jelentkeztek be.

Az Országgyűlés Sajtóirodája a lapot arról tájékoztatta, „Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke a Robert Pittenger volt USA kongresszusi képviselő által 2014-ben életre hívott Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum ülésére utazott ki, amelynek Irányító Bizottságába 2018 decemberében választották be. A tanácskozáson 30 országból 183 képviselő vesz részt. A delegáció június 26-án este érkezett meg, s bár a konferencia valóban június 29-30-án van, de 27-én már egy szűkkörű egyeztetésen vett részt Pittenger úr meghívására, a konferencia előadóival, szakértőkkel és képviselőkkel. Június 28-án este pedig Bill Cassidy szenátorral, német parlamenti képviselővel és számos előadóval találkozott.”

Hendét elkísérte a Külügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese, illetve egy tolmács is. Az Úgytudjuk szerint a volt miniszter kifejezetten tartózkodó volt ezúttal a nyilvánosságban, és nem számolt be részletesen a panamai útjáról. A költségeket az Országgyűlés Hivatala állta.

A fideszes politikus a Facebook-oldalán reagált a cikkre. Szerinte „rágalomhadjáratról” van szó, amit a politikai ellenfelei folytatnak, és amit tételesen cáfolt az Országgyűlés Hivatala.

– A Parliamentary Intelligence-Security Forum irányító testülete tagjaként, a következő budapesti tanácskozást előkészítendő, washingtoni nagykövetünk javaslatára, házelnök úr kiküldetésére vettem részt a több napos, és több tartalmi elemből is álló panamavárosi tanácskozáson. A konferencia természetesen nem másfél percből állt, a megbeszélések és egyeztetések jelentősen hosszabb időt vettek igénybe, továbbá több szakember előzetes több hónapnyi előkészítő munkáját – közölte a politikus. Hende arra is kitért, a felesége nem tartott vele útjára.

Címkék: Panama, Hende Csaba