Másodfokon bűnősnek mondták ki Kovács Bélát

Másodfokon bűnősnek mondták ki Kovács Bélát

Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő 2020. szeptember 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bűnösnek találta másodfokon kémkedés előkészítése bűntettében a Fővárosi Ítélőtábla szerda délelőtt Kovács Béla egykori jobbikos európai parlamenti képviselőt – írja a Blikk. Megváltoztatták az elsőfokú ítélet is: a korábban kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztést 2 évre, a próbaidőt pedig 5 évre emelte.

Kovács Béla nem volt ott az ítélethirdetésen, a Magyar Nemzet információi szerint a gyakran csak KGBélaként emlegetett volt politikus továbbra is utolérhetetlen, vélhetően Oroszországban, felesége rokonainál tartózkodik.

A volt képviselőt idegen hatalom javára végzett kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolták meg, a per már több éve tart. A vád szerint rendszeresen találkozott az orosz hírszerzés egy tisztjével azt követően, hogy 2010-ben uniós parlamenti képviselő lett. Emellett azzal is vádolták, hogy fiktív gyakornoki szerződéseket kötött úgy, hogy az Európai Unió támogatását felvette.

Kovács Béla mindvégig kitartott ártatlansága mellett.