Maszkviselés, védőtávolság, idősávok: több mint 8 millió forint bírságot szabtak ki

Maszkviselés, védőtávolság, idősávok: több mint 8 millió forint bírságot szabtak ki

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

8,32 millió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki 312 ember ellen a rendőrség május 4., vagyis a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet életbe lépése óta – felelte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztálya a Népszava kérdésére.

A rendőrség tájékoztatása szerint emellett 771 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 218 alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Az április 30-án hozott, 168/2020. számú rendelet határozott a boltokban és tömegközlekedési eszközökön a maszk, vagy az arcot-orrot eltakaró eszköz viseléséről, a másfél méteres védőtávolságról, a 65 év felettiek vásárlási idősávjáról, a vendéglátóüzletben a teraszos fogyasztásról, illetve az asztalok védőtávolságon kívüli kialakításáról.

A Népszava a maszkviselés kirótt bírságok összegét szerette volna megtudni, de azt a választ kapta, hogy külön nem vezeti a rendőrség.