Média1: Átmenetileg a Spirit FM szólhat a Klubrádió megüresedett frekvenciáján

Média1: Átmenetileg a Spirit FM szólhat a Klubrádió megüresedett frekvenciáján

A Klubrádió logója a budapesti Symbol gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központban 2012. november 15-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián – írja a Média1. Megjegyezték: ezt a frekvenciát a Klubrádió használta február 14-ig, azóta kihasználatlanul áll, és jelenleg pereskedés tárgyát képezi.

Felidézték, hogy az egyesület eleve próbált pályázni a Klubrádió korábbi frekvenciájára, ám kizárták őket a pályázatból, ők pedig ezt követően döntöttek úgy, kérelmet nyújtanak be annak érdekében, hogy ideiglenesen használhassák a frekvenciát. A Média1 szerint a tanács úgy határozott, miután a médiaszolgáltató a hatályos jogszabályok alapján lemondott az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról, így nincs , hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát. A lap megjegyezte: a Spirit FM az ATV-csoporthoz tartozik.

A Magyar Hang nemrég interjút készített Stock Richárddal, a Klubrádió vezérigazgatójával, ez itt olvasható.