Media1: Gajdics Ottó távozik a Hír TV vezetőségéből

Media1: Gajdics Ottó távozik a Hír TV vezetőségéből

Gajdics Ottó (Képernyőfelvétel: Hír TV / YouTube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik Gajdics Ottó a Hír TV tartalomigazgatói pozíciójából, erről rendkívüli értekezleten tájékoztatták a fideszes kötődésű televízió munkatársait – értesült a Media1 több forrásból is. Ugyanakkor Gajdics nem marad állás nélkül információik szerint: a Szabad Föld főszerkesztője lesz, továbbá a képernyőn marad a Hír TV-n, és a Hír TV-vel szoros szimbiózisban működő, azonos tulajdonoshoz tartozó Karc FM-nél is folytatódik műsora.

A lap úgy tudja, hogy a kormánypárti médiaszolgáltató vezetősége kezdeményezte a lépést, és a tartalomigazgatói poszt a távozással meg is szűnik. Mint felidézték, Gajdics Ottót 2021 februárban nevezték ki tartalomigazgatónak a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks televíziójánál. Arra is emlékeztettek, nem először kerül egy korábbinál alacsonyabb presztízsű beosztásba: korábban a Magyar Nemzetté alakuló Magyar Idők főszerkesztői posztjától fosztották meg, ezt követően akkor szintén a Szabad Föld főszerkesztője lett egy ideig.

A Media1 arról is írt, információik szerint a kormánypárti hírtelevízió egyik legfontosabb vezetője lett Velkovics Vilmos műsorvezető.

 

Címkék: Gajdics Ottó, Hír TV