Media1: Kiszivárgott, ki lesz az Index új főszerkesztője

Media1: Kiszivárgott, ki lesz az Index új főszerkesztője

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikeresen zajlik az Index új stábjának toborzása a Media1 értesülései szerint. A portál hivatalosan egyelőre nem, de több más biztos forrásból megerősített értesülése szerint az eddig az Index vezérigazgatójaként emlegetett Szombathy Pál lesz az új főszerkesztő, aki távozik a Digi Sporttól, amelynek a reggeli műsorát vezette eddig. Az újságíró korábban a Magyar Hírlapnak volt a főszerkesztője. 

A Media1 cikke szerint szintén biztos forrásból tudják, hogy Szombathynak négy helyettese lesz, az egyikük Kitzinger Szonja, aki dolgozott korábban a Magyar Rádiónál és a Figyelőnél is, az elmúlt években pedig márkamagazinok főszerkesztője volt. Más források szerint Kitzingerhez a magazinos tartalmak tartoznak majd.

A Media1 kereste az érintetteket, de hírük élesítéséig nem reagáltak.

A laphoz munkatársak érkeznek információik szerint például egykori Magyar Narancs stábtagok, de ismertebb inforádiósok közül is. Mostanra összeállt például a leendő sportrovat és a fotó rovat is.

Mint ismert, az Index jóformán összes dolgozója felmondott, miután az Index.hu Zrt. elnöke bizalomvesztésre hivatkozva menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Bodolai László azzal vádolta meg Dull Szabolcsot, hogy ő szivárogtatta ki az Index átalakítására vonatkozó, az Index igazgatóságában elhangzott belső információkat a legnagyobb versenytárs 24.hu-hoz. Dull Szabolcs azonban tagadja, hogy ez történt volna. A felmondott újságírók többségének felmondási ideje augusztus 25. körül lejár. Dezső András, az Index távozó oknyomozó újságírója visszatér korábbi munkahelyére, a HVG-hez.