Media1: Szombathy Pál lesz a 168 Óra új főszerkesztője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szombathy Pál az Index 2020-ban, a tömeges távozásokkal egyidejűleg kinevezett főszerkesztője és vezérigazgatója lesz a 168 Óra új főszerkesztője. Szombathy egykori indexes helyettese, Sztankóczy András is a 168-hoz igazol, méghozzá főszerkesztő-helyettesi pozícióba – tudta meg a Media1.

A lap információit Trencséni Dávid, a lapot kiadó Telegráf Kft.-t tulajdonló Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója is megerősítette. – A 168 Óra hetilap kiadója a mai nappal kinevezte Szombathy Pált a lap főszerkesztőjének, Sztankóczy Andrást főszerkesztő-helyettesnek. Mindketten rutinos, professzionális újságírók – lapkészítők, irányításuk alatt a lap megőrzi eddig megszokott, magas színvonalát, tapasztalatuk és tudásuk pedig hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. Munkájukat a továbbiakban a kiadó hírigazgatójaként segítem – nyilatkozta Trencséni a Media1-nek.

A lap felidézte: Szombathy Pál 2020 nyarán, viharos körülmények között lett az Index főszerkesztője és a kiadó vezérigazgatója azt követően, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt a tulajdonos nevében Bodolai László elbocsátotta, majd a teljes stáb távozott. Szombathynak az Indexnél is Sztankóczy András lett a helyettese, aki korábban a Válasz Online-nál dolgozott. Végül mindketten távoztak az Indextől még 2020-ban.

A Media1 arra is emlékeztetett: a 168 Óra kiadója súlyos pénzügyi gondokkal küzd, jelentős veszteségük volt 2021-ben.