Medián: Budapesten magabiztosan verné az ellenzék a Fideszt

Medián: Budapesten magabiztosan verné az ellenzék a Fideszt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosiak 44 százaléka az ellenzéki pártok közös listájára szavazna, míg a Fideszére 31 százalékuk – derül ki a Medián a Hvg számára készített friss felméréséből. A cég azt kérdezte budapestiektől, hogy ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás, illetve a főpolgármesteri választás, melyik listára, illetve jelöltre szavazna.

16 százalék jelenleg nem tudja, vagy nem szeretné elárulni a pártszimpátiáját, a harmadik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hat százalékkal, majd a Mi Hazánk következik három százalékkal. A sokak által spontán említett Mindenki Magyarországa Mozgalom is bejutna a parlamentbe, mert őket is a válaszadók 6 százaléka említette.

Ha pedig most vasárnap lennének az önkormányzati választások, Karácsony Gergely 46 százalékkal győzne, még egyelőre nem ismert fideszes vetélytársa mindössze 31 százalékot kapna. 

A kutatás szerint az ellenzékiek és a bizonytalanok 58 százalékának nem változott a véleménye a főpolgármesterről, sőt, 29 százalékuk már pozitívabban gondolkodik róla, mióta elindult az előválasztáson, mindössze 12 százalék szereti kevésbé. A megkérdezettek körében a miniszterelnök jelölti indulása elég megosztó volt (50 százalék támogatta, 40 nem), visszalépésével sok szimpátiát váltott ki az emberekből (62-26).

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.