Medián: fej fej mellett Ungár és Czeglédy Szombathelyen

Medián: fej fej mellett Ungár és Czeglédy Szombathelyen

Ungár Péter (Fotó: Magyar Hang/Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányt leváltani szándékozók 45 százaléka szavazna az LMP-s Ungár Péterre a szombathelyi előválasztáson, míg a DK-s Czeglédy Csaba a voksok 44 százalékát kapná. Ez azt jelenti, gyakorlatilag eldönthetetlen, melyikük nyerne Vas megye 1. számú választókerületében, hiszen a zöld párt politikusa csak hibahatáron belül vezet – derül ki abból az LMP megbízásából készült közvéleménykutatásból, ami eljutott a Telexhez. A reprezentatív, 1700 fő bevonásával végzett felmérést a Medián készítette július 16-a és 24-e között. 

Az eredmények szerint a kistelepüléseken (58%) jobban áll Ungár, mint Czeglédy (32%). A kutatás többek közt azt is megvizsgálta, melyik politikusnak lenne esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét, Hende Csabát. Egy Ungár-Hende párharcban az LMP politikusára 47 százaléka szavazna, míg fideszes ellenfelére 45. Ehhez képest egy Czeglédy-Hende ütközetet az egykori kormánypárti honvédelmi miniszter nyerne: ő 48, míg DK-s ellenfele csak 42 százalékot kapna.

További érdekesség, hogy a válaszadók 42 százaléka szavazna a kormánypártra, míg az ellenzék közös listájára csak 38 százalékuk. Ami a választókerületiek ellenzéki miniszterelnök-jelöltekkel kapcsolatos preferenciáit illeti, Karácsony Gergely (MSZP-P-LMP) és Dobrev Klára (DK) egyaránt a voksok 26-26 százalékát kapná, míg Jakab Péter (Jobbik) 21 százalékot. 

Arról, hogy mennyire izgalmas csata van kibontakozóban Szombathelyen, a Magyar Hang is írt, cikkünk itt olvasható