Medián: Többen lettek, akik szerint jó irányba mennek a dolgok

Medián: Többen lettek, akik szerint jó irányba mennek a dolgok

Orbán Viktor az évértékelő rendezvényén 2023-ban (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár még mindig többségben vannak azok, akik szerint az országban „rossz irányba mennek a dolgok”, a két hónappal ezelőtti felméréshez képest 10 százalékponttal nőtt a derűlátók aránya – ez derül ki a Medián legfrissebb, a Hvg számára készített felméréséből. Februárban 37 százalék mondta azt hogy „jó irányba mennek a dolgok”, míg azért jóval többen, 58 százalék gondolta ennek ellenkezőjét. A kutatócég szerint ennek magyarázata lehet, hogy sokan a várakozásaiknál könnyebben vészelték át a telet.

A felmérésből az is kiderült, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt év második felében produkált lejtmenet után stabilizálta a helyzetét, most a szavazókorú népességben 35 százalékon áll. Ez egyébként nem lenne elég ahhoz, hogy a kormánypártok újra hozzák a tavaly októberi eredményüket (39 százalék). Ami a további sorrendet illeti, az ellenzéki pártok helyezése egy-két kivételtől eltekintve befagyott, azt pedig szimbolikusnak nevezték hogy ezúttal a kormánypártok és a teljes népességen belül 9 százalékon álló Demokratikus Koalíció után 7 százalékkal a Magyar Kétfarkú Kutya Párt lett a harmadik. Őket követi 6 százalékkal a Momentum, 5 százalékos a Mi Hazánk, míg a többi formáció ennél is rosszabb eredményre számíthatna.

Címkék: Medián