Mediterrán ciklon okoz majd jelentős esőzést

Mediterrán ciklon okoz majd jelentős esőzést

Eső (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mediterrán ciklon okoz több hullámban csapadékot, kiadós eső várható az ország nyugati, délnyugati részén – ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte a Facebook oldalán.

Mint írták, a Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, ami a szerdán képződő mediterrán ciklonnal fog „csatázni” a következő időszakban. Mindez a legfrissebb előrejelzések szerint jelentős csapadékhullást eredményez majd tőlünk nyugatra, délnyugatra. Ránk eleinte az északkeletre lévő anticiklon lesz hatássál, amely lassan ereszt a szorításából, így nyugat felől egyre inkább megnő a csapadékhajlam. A következő időszakban délnyugatról több hullámban érkeznek nedves léghullámok, amelyből hazánk területén is egyre több helyen kell számítani csapadékhullásra. A jelenlegi előrejelzések alapján a kiadósabb csapadék az ország nyugati, délnyugati részén valószínű. 

Azt is hozzátették, hogy az előrejelzések alapján hűvösebb periódus előtt állunk. 

Címkék: eső