Felmérés: Még a DK-szavazóknak is a momentumos Havasi Gábor a legszimpatikusabb Budafokon

Felmérés: Még a DK-szavazóknak is a momentumos Havasi Gábor a legszimpatikusabb Budafokon

Havasi Gábor (Fotó: Havasi Gábor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy új felmérés szerint a Fidesz-KDNP jelenlegi budafoki polgármestere, Karsay Ferenc a legszimpatikusabb a XXII. kerületieknek, de ellenzéki kihívói közül a momentumos Havasi Gábor sincs sokkal lemaradva. Utóbbira még a DK-sok is voksolnának.

Mintegy ezer fő bevonásával végeztt április 20-25. között reprezentatív telefonos közvélemény-kutatást a korábban Jobbiknak is dolgozó Iránytű Intézet és a Momentumnak is dolgozó 21 Kutatóközpont. A Magyar Hang által megismert felmérésben Karsay Ferenc jelenlegi kormánypárti polgármesternek, a momentumos Havasi Gábornak, a DK-s Perlai Zoltánnak és a Mi Hazánk politikusának, Esze Tamásnak a népszerűségét mérték. Ugyan az MSZP is bejelentette, hogy indít polgármester-jelöltet a kerületben Pajin Bálint személyében, ő nem szerepelt a kérdéssorban.

Az összes résztvevő válaszait tekintve az derült ki, hogy a kormánypártok jelenlegi polgármestere, Karsay Ferenc a legszimpatikusabb a kerületben, egy százas skálán (ahol a 100 azt jelentette, az adott személy nagyon szimpatikus, a 0 pedig azt, hogy nagyon nem) 59 pontot ért el. Valamivel lemaradva mögötte Havasi Gábor 55 pontot ért el, Perlai Zoltán 44 pontot kapott, míg a Mi Hazánk helyi politikusa, Esze Tamás 42-t. A kutatás pártpreferenciák szerint is vizsgálta a jelöltek népszerűségét. Nem meglepő, hogy a Fidesz-KDNP szavazói körében toronymagasan vezetett Karsay 86 ponttal, míg második helyen Esze végzett 46 ponttal, őt 36 ponttal követte Perlai, illetve 35-tel Havasi. A momentumos szavazók esetében is kiszámítható eredmény született, Havasi Gábor volt számukra a legszimpatikusabb átlagosan 77 ponttal, míg Perlai Zoltánt 55 pontra értékelték.

A DK voksolóinál viszont nem a papírforma szerint alakult a felmérés: számukra Havasi szimpatikusabb, mint Perlai. Ugyanis míg a momentumos jelölt 67 pontot kapott tőlük a szimpátiaskálán, addig Perlai csak 51-et. A Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsai körében is Havasi volt a legnépszerűbb 49 ponttal, míg Perlai a második helyen végzett 42 ponttal.

Azt, hogy a korábban mentőként dolgozó Havasi Gábor, a fővárosi közgyűlés tagja lesz a Momentum polgármester-jelöltje a XXII. kerületben, még márciusban jelentette be a párt. Rá pár napra a DK azt közölte, ők Perlai Zoltán pedagógust fogják indítani.