Még a fesztiválokon sem lehet jelen a Magyar Hang

Még a fesztiválokon sem lehet jelen a Magyar Hang

A Magyar Hang standja a Művészetek Völgyében, 2018-ban (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a Magyar Hang 2018-as indulását követően több nyári kulturális fesztiválon jelen lehettünk, 2022-ben már erre sincs lehetőség Magyarországon. A jelen levés lapunk esetében egy asztalt, netán egy 3x3-as sátrat jelent, ahol a látogatók találkozhatnak munkatársainkkal, mi pedig beszélgethetünk az érdeklődőkkel, netán árusíthatjuk a lapot. A kezdeti időszakban rengeteg olvasóval ismerkedtünk meg ilyen körülmények között, sokan épp ezeken a rendezvényeken vették először kezükbe a lapot.

A megszokott módon tavaly és idén is megkerestük megannyi rendezvény szervezőjét. Már 2021-ben sem lehettünk ott a nagyobb fesztiválokon, nyári táborokon, akkor ezt az egyik ismert program alapítója többek között így indokolta sűrű elnézést kérések közepette levelében: „Merthogy a ***** fesztivál megrendezésének (a pályázati döntéseknek) nem előnyös a kapcsolatunk. (...) Már 2019-ben átszólt a ****** igazgatója, hogy tőlük pénzt vonnak el a Magyar Hang miatt”. Jelezte azt is, a tiltás nem vonatkozik minden kormánykritikus társulatra, szerkesztőségre, egyesületre, de a Magyar Hang abszolút tiltólistán van mindenhol.

Idén már választ sem kaptunk egyetlen szervezőtől sem. (Ha ez változik, örülni fogunk.)