Meg akarták erőszakolni a magyar bajnok futónőt

Meg akarták erőszakolni a magyar bajnok futónőt

Fotó: Facebook/Makai Viktória

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Majdnem megerőszakolták a magyar bajnok ultrafutó Makai Viktóriát, aki a támadás nyomán kórházba is került. A sportolónő kedd délelőtt tette közzé, hogy vasárnap este, néhány száz méterre az otthonától rátámadt egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerítette. Miután kiabált és menekülni próbált, meg is verte őt, de a körülményekhez képest jól van. „A szemem körüli hematómán ma látok ki először” – írta.

Makai beszámolt arról is, hogy támadója csak amiatt nem tudta megerőszakolni, mert férje szerencsére időben a helyszínre érkezett. „A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok” – üzente a sportolónő. Posztjában megjegyezte azt is, hogy a támadót elfogták.

 

Makai Viktória

Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig. Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre...

A rendőrség is megerősítette, hogy október 14-én, a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy támadt egy futónőre. Az elkövetőt másfél órán belül a lakcímén elfogták, és előállították. Szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást, előterjesztést téve letartóztatásának indítványozására.