Még közel 8 millió adag Pfizer érkezik idén

Még közel 8 millió adag Pfizer érkezik idén

A német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pfizer májusban összesen 1,3, júniusban 2,2 millió adag vakcinát szállít Magyarországnak, a második félév egészben még további 4,7 millió adagot – árulta el a Portfólió kérdésére a vakcinagyártó.

– Az idei évre Magyarország több mint 10,8 millió adag Comirnaty vakcinát kötött le az Európai Uniós szerződésből. Ez a kétadagos oltási rendben 5,4 millió ember beoltására elegendő – tájékoztatta a portált a Pfizer. 

Május 11-ig 3,2 millió adagot szállítottak le, az első negyedévben több mint 1,5 millió adag vakcinát hoztak az országba. Mint jelezték, 2021 második negyedévétől jelentősen megnövelték az országba szállítandó vakcina dózisok számát:

  • áprilisban közel 1,1 millió adag oltóanyag érkezett Magyarországra,
  • májusban várhatóan 1,3 millió,
  • júniusban várhatóan 2,2 millió adag oltóanyag érkezik az országba.

A második félévben érkező 4,7 millió adag oltóanyag havonkénti ütemezéséről még nem lehet tudni, ez a mennyiség minden bizonnyal jól jön, ha a mutációk miatt harmadik körös oltásokra is szükség lesz.

Címkék: koronavírus, Pfizer