Még „nincs túl a nehezén” a megkéselt rendőr

Még „nincs túl a nehezén” a megkéselt rendőr

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csütörtökön megkéselt rendőr állapota stabil, de még „nincs túl a nehezén”; a 26 éves férfit pénteken este ébresztették fel az altatásból – hangzott el az M1 szombat reggeli Híradójában a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. Azt is elmondták, hogy a rendőr járőrtársát, a 23 éves őrmesternőt már kiengedték a kórházból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-posztja alapján péntek délután beszámoltunk arról, hogy felébresztették a mélyaltatásból a rendőrt. Akkor azt írták, hogy a körülményekhez képest jól van. Sőt, az volt az első kérdése, hogy mikor mehet dolgozni.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre.

A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt. Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

Címkék: rendőrség, késelés