Még soha nem volt ilyen meleg Magyarországon augusztus 19-én, mint ma

Még soha nem volt ilyen meleg Magyarországon augusztus 19-én, mint ma

Maximumhőmérsékletek 2022. augusztus 19-én (Forrás: OMSZ/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét megdőlt az országos napi melegrekord pénteken; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Azt írták: az előzetes adatok alapján a bajai 39,6 Celsius-fokkal dőlt meg az augusztus 19-ei országos melegrekord. Emellett a budapesti melegrekord is megdőlt, Újpesten 38,2 fokot mértek. Szerdán is megdőlt a napi melegrekord. Akkor a déli határ közelében fekvő Baján, illetve Kübekházán a délutáni órákban 37 fokig melegedett a levegő.

A meteorológiai szolgálat már többször felhívta a figyelmet, hogy heves zivatarokkal hidegfront érkezik. Szombaton erősen felhős égkép lesz a jellemző, ez alól kivételt az ország északkeleti része képez majd, ott lesz a legtöbb szűrt napsütés. Nagyobb számban továbbra is a Dunántúlon, illetve a középső országrészen alakulhatnak ki több hullámban záporok, zivatarok, illetve eső. Helyenként erős, zivatarok környezetében viharos, erősen viharos szélrohamok is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A szombati csúcsértékek általában 25 és 31 fok között valószínűek, de északkeleten még melegebb lesz, 34-36 fok is előfordulhat.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.