Megafon-alapító: Volt egy kis mosolyszünet, vicsorgás a Mediaworksszel

Megafon-alapító: Volt egy kis mosolyszünet, vicsorgás a Mediaworksszel

Kovács István a Megafon Központ videójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mediaworksszel való korábbi mosolyszünetről, vicsorgásról nyilatkozott a Karc FM-nek az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Kovács István nyilatkozatáról beszámolt a 444 is. Az interjúból kiderült, akadtak feszültségek a kormánypárti oldalon. Azt viszont nem tudni, ez pontosan hogyan is nézett ki, és kinek mivel volt problémája. Kovács úgy fogalmazott, hogy az azóta „dicstelenül beszántott” Pesti TV elindulása okozott gondot, de ez aztán elült, mindenkinek meglett a helye. A Megafon alapítója kifejtette, a Pesti TV-t sosem érezte konkurenciának, ahogy egyébként a „balliberális sajtót” sem.

Kovács elmondása szerint a Megafon mögött sem pártpénz, sem túl szoros pártkapcsolat nincs. „Tök őszintén mondom, hogy nincsen semmilyen formális kapcsolat semmilyen politikai erővel, sem szervezeti, sem finanszírozási ügyekben. Tehát azért kezdettől fogva egy nyílt sisakos, politikai szerveződésnek markánsan jobboldali, bármilyen politikával foglalkozó szerveződésnek a választásoknak a fókuszában kell, hogy legyen. Tehát én kezdettől fogva azt mondom viszont, hogy a Megafon az nem egy választási projekt. Tehát az, amit mi kitűztünk célul, az messze túlmutat a bármelyik választáson, nemhogy a huszonkettesen” – fejtegette.

A kormánypárti influenszerek posztjaira a választások előtt milliárdos hirdetések jutottak, április után viszont jelentősen faragtak a költségeikből. Ősztől aztán újra többet hirdettek az egyes szereplők. Kérdéses, pontosan honnan és mennyi pénz jutott a Megafonhoz, azt viszont már ki lehet mondani a bíróság szerint, hogy akár közpénz is juthatott a szervezethez. A Megafon azt közölte, hogy magánadományokból működik, a törvényszék szerint pedig a Telex véleményként fogalmazta meg, hogy a szervezethez akár közpénz is juthatott. Az ítélet indoklása szerint a Megafon és az Alapjogokért Központ nem oszlatták el minden kétséget kizáróan a közpénzekre vonatkozó sejtéseket.