Megakadályoznák, hogy Trócsányi legyen Áder utódja

Megakadályoznák, hogy Trócsányi legyen Áder utódja

Molnár Gyula (Forrás: Molnár Gyula/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét megpróbálkozik az MSZP-ből kizárt, jelenleg a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció jelöltjeként aposztrofált Molnár Gyula azzal, hogy csak a jövő tavaszi választás után szülessen döntés a következő köztársasági elnök személyéről. Mindezt pedig egy alaptörvény-módosítás segítségével próbálja elérni.

Az ügy apropója a Népszava csütörtöki reggeli cikke, miszerint várhatóan Trócsányi Lászlót, jelenlegi fideszes európai parlamenti (EP) képviselőt, korábbi igazságügyi minisztert jelölik a kormánypártok Áder János köztársasági elnök utódjául. A lap információját fideszes politikusok is megerősítették.

Molnár Gyula a Facebook-ra kitett videóban már kész tényként beszél arról, hogy az Orbán-kormány néhány héttel a jövő évi kormányváltás előtt választana köztársasági elnököt. Úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor „öt évre akarja bebetonozni egy pártkatonáját a legmagasabb közjogi pozícióba”. – Megértjük, hogy a Fidesz és az elmúlt tíz évben milliárdossá váló fideszes bűnözők szeretnék bebiztosítani magukat, hogy a kormányváltás után nem kell majd börtönbe menniük, mert elnöki kegyelmet kaphatnak – fogalmazott.

Ennek elkerülése érdekében ismét benyújtja alaptörvény-módosító javaslatát, amelynek lényege, hogy hiába jár le Áder János köztársasági elnök mandátuma jövő májusban, azt hosszabbítsák meg annyival, hogy az utódjáról már a következő Országgyűlés dönthessen.

Molnár Gyula egyébként a szocialisták elnöke volt korábban, a párt azonban kizárta soraiból. Mostani tájékoztatóját már a Demokratikus Koalíció logója előtt mondta el.