Megbecsült néprajzkutatót ölt meg egy fiatalember Sályon

Megbecsült néprajzkutatót ölt meg egy fiatalember Sályon

Az elfogás (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták a rendőrök a sályi emberölés feltételezett tettesét, egy 21 éves férfit – közölte Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

A gyanúsított csütörtökön otthonában súlyosan bántalmazott egy 61 éves nőt, az asszony belehalt sérüléseibe. Szabó Csilla a közleményben azt írta, hogy az ismeretlen helyen tartózkodó férfi ellen csütörtökön kiadott fényképes lakossági felhívást visszavonták. A férfi ellen jelenleg is eljárást folytatnak.

A 24.hu szerint „az egyedül élő nő állítólag hatalmas tudással rendelkezett és a magyar népművészet minden tájegységének ismerte a hímzéskultúráját, az építészetét, a faragott munkáit. Ha a kezébe adtak valami régi dolgot, akkor azonnal meg tudta mondani, hogy melyik tájegységről való. Egy kollégája szerint sokat veszített vele a magyar népművészet, mert egy olyan ember ment el, aki iránytű volt a népművészek számára.”

A néprajzkutató holttestére szülőházában talált rá a gondozónője.