Megbüntette a Pesti Tv-t a Médiatanács

Megbüntette a Pesti Tv-t a Médiatanács

Pesti TV (Fotó: Pesti TV Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megbüntette a Pesti Tv-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a grémium a Pesti Tv szolgáltatójára 100 ezer forintos bírságot rótt ki, amiért nem megfelelő korhatár-besorolással sugároztak szexuális tartalmak miatt magasabb kategóriába tartozó műsorokat. A Pesti Tv szolgáltatóját további 20 ezer forint megfizetésére kötelezték, mert a műsorát közlő internetes honlapján nem tüntette fel a korhatári minősítést jelző piktogramokat.

Büntetést kapott a székesfehérvári Vörösmarty Rádió szolgáltatója is, 50 ezer forintos bírságot róttak ki ugyancsak amiatt, amiért nem megfelelő korhatár-besorolással sugároztak szexuális tartalmak miatt magasabb kategóriába tartozó műsorokat.

Mindezek mellett a testület eredményt hirdetett a Nyíregyháza 91,1 MHz és a Debrecen 104,6 MHz pályázati eljárásokban, amelyek nyertesei a jelenleg is üzemelő és egyedül pályázó Radio Plus Kft., illetve a Best Radio Kft. lettek.

 

Címkék: Médiatanács, Pesti Tv

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture