Megduplázódott a 245 milliós kötegyáni bicikliút – kettérepedt

Megduplázódott a 245 milliós kötegyáni bicikliút – kettérepedt

A kép nem Kötegyánban, hanem Seattle-ben készült (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly decemberben tették le a Kötegyánba tervezett bicikliút alapkövét. A 245 millió forintos költségvetésből épített utat idén augusztus végén kellett volna átadni, az önkormányzat azonban nem vette át, írja a narancs.hu. Az ok, hogy az út, noha még hivatalosan nem is vették használatba, máris hosszában megrepedt. A javítás elkezdődött.

https://magyarhang.org/belfold/2019/09/26/doghus-viragoszto-bayer-zsolt-rozsaszin-kosztumok-es-rejtelyes-iteletek-a-roman-hatarnal/?fbclid=IwAR1o21slwCzBWT-VMYhvmIK1jD6pZJOk0P2pmd-PKehA4EtPztH1ZBmGiow

A bicikliutat európai uniós forrásból finanszírozták, és két kilométeres hosszúságúra tervezték. A kivitelezési pályázatot a gyulai Rowell Terra Kft. nyerte, de nem ők építették az utat (műszaki tanácsadó cég lévén). A konkrét kivitelező nem pontosan ismert, de a helyiek a Futizo Kft. gépeit látták. A cégről annyit kell tudni, hogy a gyulai közbeszerzések koronázott királya.

A bicikliút megépült, de szinte azonnal tönkre is ment, balesetveszélyes repedés keletkezett rajta hosszában. A helyi fideszes polgármester egy ráhajtó 20 tonnás járművet okolt a fiaskóért. Most a kivitelező javítja az utat, nem tudni, hogy mikor lehet azt átadni.