Megegyeztek a bérekről a szentgotthárdi Opel-gyárnál

Megegyeztek a bérekről a szentgotthárdi Opel-gyárnál

Új motort szerelnek össze a PSA fejlesztésű, háromhengeres, benzines turbómotorok sorozatgyártásának megkezdése alkalmából rendezett ünnepség napján a szentgotthárdi Opel gyárban 2020. január 9-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megállapodott a 2022-23 évi bérekről az Opel a szakszervezetekkel Szentgotthárdon, akik korábban a sztrájk lehetőségét sem zárták ki – ezt közölte a vállalat a Magyar Hanggal csütörtökön.

Kifejtették: az érvényes Kollektív Szerződésben foglalt szabályozásnak megfelelően a munkáltató és szakszervezetek 2021. szeptemberében megkezdték a következő időszakra vonatkozó bértárgyalást. A tavalyi év végén a tárgyalások megrekedtek, sztrájkbizottság alakult, melynek keretén belül a felek 2022. januárban folytatták az egyeztetést.

– Ennek eredményeképpen 2022. január 12-én az Opel Szentgotthárdnál a tárgyaló partnerek megállapodásra jutottak a 2022-23. évi bér és juttatási elemekről – írták. A cég közleménye szerint a munkavállalók jövedelme a két évben átlagosan 12-27 százalékkal emelkedik, az egyes alapbérsávoktól függően, a 2021-es kiindulási alaphoz képest.

Korábban megírtuk: az év végén két évre akart megállapodást kötni a vállalat, a 2023-ra szóló eredeti ajánlatot viszont a szakszervezetetek nem tartották elfogadhatónak. Az Opel a második évre inflációkompenzációs béremelést ajánlott és egy százalékos általános bérfejlesztést.