Megérkezett az őszödi beszédről készült film előzetese

Megérkezett az őszödi beszédről készült film előzetese

Film az őszödi beszédről ELKxRTUK / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán délelőtt több szerkesztőségnek motoros futár vitte el az ELKxRTUK című film előzetesét, amelynek Kálomista Gábor a producere. A videót azóta a film hivatalos közösségi oldalán is közzétették.

A film a 2006-os magyar belpolitikai eseményeket fogja feldolgozni, és az előzetest azért hozták szerdán nyilvánosságra, mert ma van az őszödi beszéd elhangzásának 15. évfordulója. Ennek kapcsán Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc már kommentháborúba is keveredett egymással, erről itt és itt írtunk.

A film kapcsán Kálomista Gábor azt mondta az Indexnek, „ez egy valós alapokra épülő politikai krimi lesz”. – – Van egy ember, aki felesküdött arra, hogy a Magyar Köztársaság érdekeit képviseli, de úgy szerzi meg a hatalmat, hogy másfél éven át hazudik, adatokat hamisít. A filmtől független magánvéleményem, hogy nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben. Egy miniszterelnök, aki rálövet a saját állampolgáraira, járókelőket veret meg kardlappal, és még hosszan sorolhatnám mindazt, amit a demokráciáért tett – mondta. – Ha Gyurcsány Ferenc jó hírnév megrontása miatt perel, örömmel megyek vele bármilyen bíróság elé. Ha bárki pert indítana, szívesen állok elé, mindent tudok bizonyítani, ha kell – tette hozzá az interjú egy későbbi pontján. Azt nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerül a film elkészítése, de szerinte „magyar szinten középkategóriásnak számít”.