Meggyilkolhatták a vagyonából kiforgatott budai milliárdost

Meggyilkolhatták a vagyonából kiforgatott budai milliárdost

A bári emberöléssel gyanúsított két férfi, vezetőszáron

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két férfit vettek őrizetbe hétfőn reggel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói: az egyébként is bűnügyi felügyelet álló 49 és 51 éves férfiakat a 2020-as bári emberölés kapcsán gyanúsította meg a rendőrség.

„A megalapozott gyanú szerint” – olvasható –a police.hu közleményében – „a két férfi 2020 kora tavaszától rátelepedett a sértettre azért, hogy megszerezzék a vagyonát, majd megöljék őt. Miután 2020. augusztus 10-én a hajnali órákban megölték áldozatukat, tüzet gyújtottak a férfi lakrészében azért, hogy eltüntessék a nyomokat, és leplezzék a tettüket.” Bár a gyilkosságot balesetnek próbálták álcázni, a gyanúsítottak már korábban is a rendőrség látókörbe kerültek, és hónapokon át nyomoztak utánuk, így sikerült elegendő bizonyítékot gyűjteni ellenük.

A Magyar Hang úgy tudja, hogy az áldozat Mészáros István, a színesfémkereskedelemből és tésztagyártásból meggazdagodó hegyvidéki milliárdos lehet, aki ugyanebben az időben a bári Sasuska (vagy Fehér) kastélyban vesztette életét. Lapunk kérdésére a Baranya megyei főkapitányság sajtóosztálya nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy az ő meggyilkolása miatt nyomoznának – azt azonban elismerték, hogy a tűzeset és az emberölés a a kastélyban történt. A rendőrség később sajtótájékoztató keretében számol be az ügy részleteiről.

Mészáros István haláláról az Átlátszó számolt be – és már az gyanús lehetett, hogy már a halála előtti napokban négyszer is tűz ütött ki a bári kastélyban. A halála előtti hónapokban a milliárdos furcsa, börtönviselt alakok társaságába került: a Privát Kopó bűnügyi revolvermagazin és a Magyar Kétparkú Kutya Párt már 2020 júniusában felhívta rá a figyelmet, hogy a rossz pszichés állapotban lévő, legyengült üzletember egy drogkereskedésből és prostituáltak futtatásából élő klán karmai közé kerülhetett.

A Mészáros Istvánt szoros emberfogásban kísérő, Audikkal közlekedő férfiak először az áldozat budai, Napos úti villájába költöztek be – majd a milliárdos váratlanul felhatalmazott egy személyt az új „baráti társaságból”, hogy az kezelje cége pénzügyeit, és járjon el helyette a hatósági ügyintézés során is. Az ügy pikantériája, hogy Mészáros nem saját jogászát bízta meg a meghatalmazások elkészítésével, hanem egy ügyvédként is dolgozó, XII. kerületi fideszes képviselőt, aki az ügy kirobbanása után fel is mondta Mészárossal kötött szerződését.

Jogainak átruházása után, a vállalkozó eltűnt a Napos úti szomszédok szeme elől. A jelek szerint bári kastélyába költözött – vagy költöztették – ahol aztán 2020 augusztusában meggyilkolták.