Meghalt az a siklóernyős, aki lezuhant, amikor menteni akarták

Meghalt az a siklóernyős, aki lezuhant, amikor menteni akarták

Siklóernyőzés. Képünk illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt az a siklóernyős, aki egy magas fa tetején akadt fenn még július elején Vértesszőlősnél és a mentése közben zuhant le – értesült az Index.

Az ügy előzménye, hogy a 444-et és az Indexet több szemtanú és az esetet közelről ismerő forrás is arról tájékoztatta, hogy a szerencsétlenül járt férfi biztos pozícióban tudott elhelyezkedni a fa tetején, a Facebook-oldalán több posztot is megosztott a kialakult helyzetről. Ám amikor a segítségére igyekvő helikopter a közelébe ért, annak rotorszele lefújta, így leesett mintegy 15-20 méteres magasságból. Az egyik szemtanú a baleset után Facebookon is megosztotta, mi történt.

Később a Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy nyomozás indult az ügyben. A tárca azt közölte, hogy a kutató-mentő szolgálat a „mentési protokollnak megfelelően, a mentésirányító által meghatározottak szerint járt el”.

Az Index most azt írja, hogy a férfi halálhírét a családja jogi képviselője, Tóth M. Gábor is megerősítette.