Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Bogdán László (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő éjjel éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi 46 éves polgármestere, a legismertebb cigány közszereplők egyike – értesült a Hírklikk. A Romnet cigány portál a Facebook-oldalán közölte, hogy több forrása is megerősítette a hírt.

Mindkét portál információi szerint az országosan ismert faluvezető önkezével vetett véget életének. A Romnet úgy tudja, kedd reggel a falu feldolgozóüzemében találtak rá Bogdán László holttestére.

A Magyar Hang kereste a cserdi polgármesteri hivatalt, de nem vették fel a telefont. Két környékbeli település vezetője azonban megerősítette a halálhírt.

A Szabad Pécs azt írta, tudtak beszélni a polgármestert közvetlenül ismerő személlyel, aki megerősítette a történteket, egyelőre azonban azt kérte, hogy többet ne kérdezzenek az esetről. Hozzátették: Bogdán László néhány napja még arról posztolt, hogy milyen előadásai lesznek.

Szintén a Szabad Pécs vette észre, hogy hétfőn még eltűnt személyként kereste a rendőrség Bogdán Lászlót.

Bogdán László 1974. június 3-án született. 2006 óta volt Cserdi polgármestere, azóta számos, a cigányság felemelésére irányuló akcióval hívta fel magára a figyelmet. Rendszeres vendége volt a Hí Tv eredeti Szabadfogás című műsorának.

A Láthatatlan Magyarország Facebook-csoport a 2019-es év civil polgármesterének választotta meg, ebből az alkalomból készítettünk vele interjút 2019 októberében.

Bogdán László: Ketyeg már a cigányplutónium | Magyar Hang

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!