Meghalt négy beteg és hárommal nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt négy beteg és hárommal nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt négy idős, krónikus beteg és hárommal, 4145-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte hétfőn a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatás végett létrehozott kormányzati portál. Azt írták: az elhunytak száma így 585-re emelkedett, 2685-en pedig már meggyógyultak. A tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek száma 875, akiknek 38 százaléka, míg az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Jelenleg 170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 1763-an vannak hatósági házi karanténban, miközben a járvány kezdete óta a mintavételek száma 273 897. Ahogy eddig is miden nap, a honlap ezúttal is emlékeztet rá, hogy ugyan megszűnt a veszélyhelyzet, járványügyi készültség lépett életbe, így néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk, sál vagy kendő viselése továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Mint megjegyzik, a parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?